menu

Τι θέλετε να αναζητήσετε;

x

Τι θέλετε να αναζητήσετε;

Ζευγάρι που καταρρίπτει ρεκόρ γυρίζει τον κόσμο με τη SHELL

Ζευγάρι που καταρρίπτει ρεκόρ γυρίζει τον κόσμο με τη SHELL

Ζευγάρι που καταρρίπτει ρεκόρ γυρίζει τον κόσμο με τη SHELLΛονδίνο, Ιανουάριος 2006 — Στις 17 Ιανουαρίου 2006, ο John και η Helen Taylor ξεκίνησαν ένα ταξίδι με αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας μια νέα σύνθεση καυσίμου της Shell, σε μια προσπάθεια να πετύχουν το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness οικονομίας καυσίμου. Θα προσπαθήσουν να καλύψουν περίπου 28.970 χιλιόμετρα, σε 25 χώρες σε 70 ημέρες.... και όλα αυτά γεμίζοντας το ντεπόζιτο το πολύ 50 φορές.

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 10.00 π.μ. από την πλατεία Waterloo του Λονδίνου, περνώντας από το Reform Club, όπου ο θρυλικός Φιλέας Φογκ ξεκίνησε το φανταστικό ταξίδι του στο έργο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Υπολογίζεται ότι οι Taylor θα ταξιδεύουν 1.000 χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Για να βλέπετε καθημερινά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη διανυθείσα απόσταση και την κατανάλωση καυσίμων σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού των Taylor, επισκεφθείτε τη διεύθυνση, http://www.fuelchallenge.com όπου θα βρίσκετε τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς και τα καθημερινά ιστολόγια (blogs) των Taylor και του πληρώματος, φωτογραφίες, τα καλύτερα στιγμιότυπα και συμβουλές για εξοικονόμηση καυσίμων.

Αναμφισβήτητα, ο John και η Helen είναι οι πιο οικονομικοί οδηγοί του κόσμου. Έχοντας ήδη στην κατοχή τους τριάντα τέσσερα παγκόσμια επιτεύγματα οικονομίας καυσίμου (περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι στον κόσμο), το παγκόσμιο αυτό εγχείρημα είναι για τους Taylor η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν αντιμετωπίσει. Όταν θα γυρίσουν στο Λονδίνο, στα τέλη του Μαρτίου, θα έχουν ταξιδέψει σε Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία και Αμερική.

Για να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση, οι Taylor επέλεξαν τη Shell ως τον αποκλειστικό παροχέα καυσίμων, αφού έλεγξαν διάφορα καύσιμα που κυκλοφορούν στην αγορά. Η Shell, για να αποδείξει ακόμα περισσότερο τη δέσμευσή της στο να συνδράμει ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να πετύχουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμων, θα δοκιμάσει στο δρόμο τη νέα της σύνθεση οικονομικής βενζίνης, πριν την παρουσιάσει στο κοινό. Το ταξίδι των Taylor δίνει μια μοναδική ευκαιρία στους ερευνητές της Shell να αξιολογήσουν την απόδοση και την αποτελεσματικότητα της νέας σύνθεσης και τους επιτρέπει να αναπτύξουν περαιτέρω αποτελεσματικές πρακτικές οδήγησης κατάλληλες για διάφορες οδικές συνθήκες. Αυτές οι γνώσεις θα προστεθούν στις αρχές του προγράμματος «Κερδίστε Χιλιόμετρα» της Shell, οι οποίες περιλαμβάνουν μια σειρά από συμβουλές προς τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο για εξοικονόμηση καυσίμων.

«Πρόκειται για ένα στόχο ζωής για την Helen και μένα. Είναι το δυσκολότερο εγχείρημα που έχουμε αναλάβει και, δεδομένης της μεγάλης απόστασης που έχουμε να διανύσουμε, είναι η απόλυτη δοκιμασία για την ικανότητά μας να οδηγούμε οικονομικά», δήλωσε ο John. «Η Helen και εγώ είμαστε βέβαιοι ότι εφαρμόζοντας κάποιες απλές συμβουλές οδήγησης για χαμηλή κατανάλωση και χρησιμοποιώντας το πιο εξελιγμένο καύσιμο της Shell, θα πετύχουμε ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο John και η Helen θα οδηγούν ένα Volkswagen Golf FSI 1.6. Πρόκειται για ένα τυπικό μοντέλο Golf της VW, αντιπροσωπευτικό των αυτοκινήτων που βρίσκει κανείς σήμερα να κυκλοφορούν στο δρόμο. Το αυτοκίνητο των Taylor θα συνοδεύεται από δύο Volkswagen Passat Estate όπου θα βρίσκεται το πλήρωμα. Το πλήρωμα θα αποτελείται από έναν ανεξάρτητο παρατηρητή των ρεκόρ Guinness, έναν κινηματογραφιστή που θα καταγράψει το ταξίδι, έναν συντάκτη που θα καταγράφει το χρονικό της περιπέτειας των Taylor και δύο τεχνικούς υποστήριξης της Volkswagen.

Για να πιστοποιηθεί η προσπάθεια αυτή ως επίσημο ρεκόρ Guinness, ο John και η Helen πρέπει να ταξιδέψουν προς μία κατεύθυνση μόνο, να καλύψουν απόσταση τουλάχιστον 28.970 χιλιόμετρων, αλλά όχι μεγαλύτερη από το πλήρες μήκος του Ισημερινού. Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ένα τυπικό μοντέλο παραγωγής. Υπάρχουν ακόμα δεκαοκτώ αυστηροί κανόνες και κανονισμοί που αφορούν τα αντιποδικά σημεία, τις συντεταγμένες Ανατολής/Δύσης, τον ανεξάρτητο έλεγχο, τα ημερολόγια οχήματος, τους μάρτυρες, τους μηχανικούς ελέγχους πριν από το ταξίδι και τους χρόνους οδήγησης.

Οι Taylor και το πλήρωμα θα περνούν έως και δεκατέσσερις ώρες στο δρόμο, οδηγώντας μέρα και νύχτα, ενώ θα τηρούν πιστά τις οδηγίες υγείας και ασφάλειας. Θα ακολουθούν επίσης ένα αυστηρό και περιορισμένο διαιτολόγιο, ώστε να αποφύγουν περιπτώσεις αδιαθεσίας που θα διακινδύνευαν την επίτευξη του ρεκόρ. Το ζευγάρι, ωστόσο, θα κάνει ένα διάλειμμα στα μέσα του ταξιδιού, όταν θα σταματήσουν στην Μελβούρνη, στην Αυστραλία, για να παραστούν στο γάμο της κόρης τους.

Η Helen δήλωσε: «Μετά από το μεγάλωμα τριών παιδιών, αυτή η προσπάθεια για το ρεκόρ είναι για μας η ευκαιρία να βρούμε λίγη ησυχία στο δρόμο και να περάσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί».

Ο Bruce Rosengarten, αντιπρόεδρος του διεθνούς τομέα μάρκετινγκ πρατηρίων της Shell, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα συναρπαστικό και δυναμικό εγχείρημα για τους Taylor και η Shell είναι περήφανη που συμμετέχει. Είναι ευκαιρία να δείξουμε σε όλους πώς μπορούν να πετύχουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμων, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσουμε και την απόλυτη δοκιμασία στο δρόμο της νέας σύνθεσης οικονομικού καυσίμου της Shell. Είμαστε αποφασισμένοι να μεταφέρουμε όλη αυτή τη γνώση στους πελάτες μας».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα πρόκληση γιατί αντιπροσωπεύει το πιο φιλόδοξο εγχείρημα για παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Craig Glenday, συντάκτης του βιβλίου Guinness World Records. «Αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα του τι αντιπροσωπεύουν τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness: την υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων και των τεχνολογικών επιτευγμάτων σε συνδυασμό με χρήσιμες συμβουλές για να μάθουν όλοι οι οδηγοί πώς μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα από τα καύσιμα».

Μην περιμένετε λοιπόν ότι οι Taylor θα φύγουν από το Λονδίνο για την ασυνήθιστη περιπέτειά τους αφήνοντας πίσω καπνούς από καμένα λάστιχα. Θα αναχωρήσουν διακριτικά, πατώντας απαλά το γκάζι, με μια άνετη ταχύτητα που θα διασφαλίσει την περιήγησή τους σε ολόκληρο τον κόσμο για να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο τους· άλλωστε αρκεί μια μικρή αναποδιά ή μια τροχαία παράβαση για να ακυρώσει όλο το εγχείρημα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Stuart Kirby,  +44 (0) 20 7208 7226
Tori Hardy , +44 (0) 20 7208 7242 

 

Royal Dutch Shell plc
Η Royal Dutch Shell plc είναι μια ανώνυμη εταιρεία στην Αγγλία και την Ουαλία, έχει την έδρα της στη Χάγη και είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Λονδίνου, του Amsterdam και της Νέας Υόρκης. Οι εταιρείες Shell δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 145 χώρες στην εκμετάλλευση και παραγωγή πετρελαίου και αερίου, στην παραγωγή και το μάρκετινγκ υγροποιημένου φυσικού αερίου και μετατροπής αερίου σε υγρή μορφή, την κατασκευή, το μάρκετινγκ και τη μεταφορά προϊόντων πετρελαίου και χημικών προϊόντων και έργων ανανεώσιμης ενέργειας, όπως αιολική και ηλιακή ενέργεια. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.shell.com.