menu

Τι θέλετε να αναζητήσετε;

x

Τι θέλετε να αναζητήσετε;

Η Shell πρώτη στον τομέα των λιπαντικών παγκοσμίως

Η Shell πρώτη στον τομέα των λιπαντικών παγκοσμίως

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη έρευνα που δημοσίευτηκέ το περασμένο καλοκαίρι από την εταιρεία ανάλυσης ερευνών αγοράς Kline, η Shell αποτελεί από το 2006 τον υπ’ αριθμόν 1 προμηθευτή λιπαντικών σε επίπεδο συνολικών πωλήσεων. Η Shell Lubricants εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των επώνυμων λιπαντικών παγκοσμίως [1].

Σύμφωνα με δηλώσεις του David Pirret, Αντιπροέδρου της Shell Lubricants: «Το γεγονός ότι κατέχουμε την πρώτη θέση σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας και πωλήσεων δείχνει ότι η στρατηγική που ακολουθούμε με στόχο τη σταθερή ανάπτυξη είναι αποτελεσματική. Τα αξιόπιστα επώνυμα προϊόντα μας, η προηγμένη τεχνολογία και η προσέγγιση στενής συνεργασίας με τους πελάτες μας, όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο, έχουν ευνοήσει την ανάπτυξη και την επιτυχή διαφοροποίηση της Shell από τους ανταγωνιστές της.»

Το 2006, η Shell απέσπασε ποσοστό 12% επί των συνολικών πωλήσεων λιπαντικών παγκοσμίως, που αντιστοιχεί σε αύξηση του όγκου πωλήσεων ίση με 5% σε σχέση με τις πωλήσεις του 2005, δηλαδή πάνω από το τριπλάσιο του μέσου όρου του κλάδου. Ο όγκος των πωλήσεων υπερέβη τους 4,5 εκ. τόνους το 2006, ένα νέο ρεκόρ για τη Shell Lubricants. Το 2006 η Shell σημείωσε σημαντική οργανική ανάπτυξη σε μια σειρά κρίσιμων αγορών, όπως η Ρωσία, η Κίνα, περιοχές της Ασίας και της Ευρώπης, και επωφελήθηκε, από τον Οκτώβριο και μετά, από τη στρατηγική εξαγορά του 75% των μετοχών της Beijing Tongyi.

Η Shell Lubricants διαθέτει μερικές από τις πλέον αξιόπιστες μάρκες, όπως Helix, Rimula, Tellus, Pennzoil, Quaker State και Tongyi. Η διακίνηση αυτών των προϊόντων αποτελεί τον βασικό λόγο για τον οποίο η Shell κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά την πιστότητα πελατών, ανάμεσα στους προμηθευτές λιπαντικών παγκοσμίως [2].

Σύμφωνα πάλι με τον David Pirret: «Είμαστε το νούμερο ένα παγκοσμίως. Κατέχουμε επίσης την πρώτη θέση στη μεγαλύτερη αγορά λιπαντικών στον κόσμο, τις Η.Π.Α., ενώ αποτελούμε τη σημαντικότερη διεθνή εταιρεία πετρελαίου (IOC) στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, την Κίνα. Μέσω της συνεχούς μας ανάπτυξης υποστηρίζουμε τη στρατηγική της Shell για αύξηση των δραστηριοτήτων Έρευνας και Παραγωγής και έναν πιο επικερδή τομέα Διύλισης και Εμπορίας».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Βάσια Κλάψη, Shell Hellas A.E Τηλ. 2109476132

  • Ο όρος «Shell Lubricants» συμπεριλαμβάνει όλες τις εταιρείες της Shell οι οποίες εμπλέκονται στον τομέα των λιπαντικών. Οι εταιρείες της Shell που ασχολούνται με τα λιπαντικά κατέχουν ηγετική θέση στα τελικά λιπαντικά, ενώ τα προϊόντα της Shell διακινούνται σε περίπου 120 χώρες ανά τον κόσμο. Οι εταιρείες παράγουν και αναμειγνύουν προϊόντα για χρήση σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, από ΙΧ αυτοκίνητα μέχρι την επεξεργασία τροφίμων και από την βαριά βιομηχανία μέχρι τις εμπορικές μεταφορές.
  • Στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Shell περιλαμβάνονται δημοφιλείς μάρκες όπως Pennzoil®, Quaker State®, Tongyi, Shell Helix, Shell Rotella, Shell Tellus, Shell Cassida, Shell Rimula, Shell Spirax. Η Shell επίσης εμπορεύεται προϊόντα φροντίδας αυτοκινήτου και υπηρεσίες Jiffy Lube®.
  • Τα λιπαντικά της Shell παρασκευάζονται από ένα δίκτυο 70 μονάδων ανάμειξης, 20 μονάδων επεξεργασίας λιπαντικών και 10 μονάδων επεξεργασίας βασικών ελαίων, πριν από την παράδοσή τους στους πελάτες μέσω 300 μονάδων διανομής.
  • Τα λιπαντικά χωρίζονται σε επώνυμα και μη(συχνά αναφέρονται ως Genuine Parts Oil ή GPO). Στον κλάδο των επώνυμων προϊόντων, οι πελάτες είναι πρόθυμοι να δαπανούν χρήματα για αξιόπιστες μάρκες που παρέχουν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Στόχος της Shell Lubricants είναι να κατέχει την πρώτη θέση σε αυτόν το επικερδή τομέα της αγοράς και να δημιουργήσει σταθερές σχέσεις με τους πελάτες της παγκοσμίως.
  • Το 2002, η Shell αγόρασε την εταιρεία Pennzoil Quaker State Company και μετατράπηκε στον μεγαλύτερο προμηθευτή λιπαντικών στις Η.Π.Α. εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της με γνωστές μάρκες όπως Pennzoil, Quaker State και Jiffy Lube.
  • Η Shell έγινε η μεγαλύτερη διεθνής εταιρεία ενέργειας στην αγορά λιπαντικών της Κίνας το 2006 μετά την εξαγορά του 75% των μετοχών της Beijing Tongyi Petroleum Chemical Company Ltd και της Tongyi Petroleum Chemical (Xian Yang) Company Limited, οι οποίες παρήγαγαν και εμπορεύονταν την κυριότερη μάρκα λιπαντικών στην Κίνα, την Tongyi.
  • Η Shell Lubricants κατατάχθηκε στην πρώτη θέση σε επίπεδο πιστότητας πελατών (ταξινόμηση που βασίζεται σε 6 ερωτήσεις), ανάμεσα στους παγκόσμιους προμηθευτές λιπαντικών, σύμφωνα με μια τηλεφωνική έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 6000 πελάτες σε 11 χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Χιλή, Βραζιλία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Κίνα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Ινδία και Νότια Αφρική). Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2006 από την εταιρεία Synovate με τη συμμετοχή αρμοδίων για τη λήψη αποφάσεων όσον αφορά τη χρήση λιπαντικών στην κατανάλωση, τις μεταφορές και τη βιομηχανία, με εξουσιοδότηση της Shell.

[1] Πηγή Kline, «Competitive Intelligence from the Global Lubricants Industry, 2006-2016» (Ανταγωνιστική Πληροφόρηση για την παγκόσμια βιομηχανία λιπαντικών, 2006-2016).

[2] Η Shell Lubricants κατατάχθηκε στην πρώτη θέση σε επίπεδο πιστότητας πελατών (ταξινόμηση που βασίζεται σε 6 ερωτήσεις), ανάμεσα στους παγκόσμιους προμηθευτές λιπαντικών, σύμφωνα με μια τηλεφωνική έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 6000 πελάτες σε 11 χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Χιλή, Βραζιλία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Κίνα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Ινδία και Νότια Αφρική). Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο 2006 από την εταιρεία Synovate με τη συμμετοχή αρμόδιων για τη λήψη αποφάσεων όσον αφορά τη χρήση λιπαντικών στην κατανάλωση, τις μεταφορές και τη βιομηχανία, με την εξουσιοδότηση της Shell.