menu

Τι θέλετε να αναζητήσετε;

x

Τι θέλετε να αναζητήσετε;

Το Shell Helix και η τεχνολογία της Formula 1

Το Shell Helix και η τεχνολογία της Formula 1

Η Formula 1 είναι ένα άθλημα που υπόκειται σε αυστηρές ρυθμίσεις. Σε ορισμένους τομείς, οι μηχανικοί έχουν την ελευθερία να διευρύνουν τα όρια, ενώ σε άλλους οι κανόνες είναι τόσο αυστηροί που οποιοδήποτε πλεονέκτημα είναι σχεδόν αόρατο. Οι κανονισμοί για τη λίπανση του κινητήρα αφήνουν ευρύ περιθώριο δημιουργικότητας. Η επιθετική έρευνα και ανάπτυξη του λιπαντικού Shell Helix Formula 1 βοηθά να διασφαλιστεί ότι η τεχνική συνεργασία της Shell με τη Ferrari συνεχίζει να οδηγεί σε νικηφόρους αγώνες. Αυτή η γνώση, προϊόν σκληρού ανταγωνισμού, εφαρμόζεται απευθείας στο λιπαντικό Shell Helix, ωφελώντας τους κινητήρες επιβατικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Αξιοποιώντας την κληρονομιά 80 ετών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό κορυφαίου επιπέδου, η Shell μειώνει συνεχώς το χάσμα μεταξύ των τεχνολογιών λιπαντικών αγωνιστικών αυτοκινήτων και αυτών που διατίθενται για τα επιβατικά αυτοκίνητα. Αναπτυγμένο στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο της Formula 1, το λάδι κινητήρα Shell Helix μειώνει την εσωτερική τριβή στον κινητήρα και βοηθά στη διάχυση της θερμότητας, κάτι που με τη σειρά του βοηθά στην παραγωγή μεγαλύτερης ισχύος και στην αύξηση της απόδοσης καυσίμου.

Το λιπαντικό κινητήρα Shell Helix περιέχει επίσης τα ίδια ενεργά καθαριστικά συστατικά με το λιπαντικό Shell Helix Formula One, που καθαρίζουν το εσωτερικό του κινητήρα αποτρέποντας τη συσσώρευση ρύπων. Αυτό ενισχύει σημαντικά την αξιοπιστία και αυξάνει κατά πολύ τη διάρκεια ζωής, ενώ ταυτόχρονα βοηθά να διατηρηθεί βέλτιστη απόδοση καυσίμου και ισχύς σε βάθος χρόνου – κάτι που είναι πολύ σημαντικό με την παρατεταμένη διάρκεια ζωής και τα μεγάλα διαστήματα αλλαγής λιπαντικών των σύγχρονων επιβατικών αυτοκινήτων.

Η Formula 1 παρέχει στη Shell μια προηγμένη πλατφόρμα έρευνας και ανάπτυξης, που δίνει τη δυνατότητα στο λιπαντικό Shell Helix να ωφεληθεί από τους ταχείς ρυθμούς των τεχνολογικών αλλαγών και εξελίξεων στη Formula 1 και την εμπειρία της Shell επί θεμάτων λίπανσης που οδηγεί στην κατάκτηση πρωταθλημάτων. Αυτές οι γνώσεις εφαρμόζονται απευθείας σε όλη την οικογένεια προϊόντων Shell Helix, διασφαλίζοντας ότι εσείς και το αυτοκίνητό σας μπορείτε να ωφεληθείτε από την πρόσθετη ισχύ, ανταπόκριση και απόδοση ακριβώς όπως ωφελούνται και οι Kimi Raikkonen και Felipe Massa.

Ο Juan Carlos Perez, γενικός διευθυντής διεθνών χορηγιών της Shell Brands International AG, σχολίασε: «Η Shell βρίσκεται στην καρδιά της απόδοσης της Ferrari, στην πίστα και τον δρόμο, με τα λιπαντικά Shell Helix να έχουν αναπτυχθεί βάσει των εμπειριών που αποκομίζουμε από τη συνεργασία μας με τη Ferrari. Οι μηχανικοί και οι τεχνικοί της Shell συνεργάζονται στενά με τη Ferrari προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ομάδα διαθέτει το βέλτιστο χαρτοφυλάκιο λιπαντικών για τη Ferrari F2007, και αυτή η γνώση εφαρμόζεται κατόπιν στην ανάπτυξη των λιπαντικών μας για τα επιβατικά αυτοκίνητα».

Ο Mark Wakem, εμπειρογνώμονας επί των λιπαντικών Formula 1 της Shell, συνεχίζει: «Το λιπαντικό Shell Helix Ultra έχει σε ποσοστό 95% τα ίδια συστατικά με αυτό που χρησιμοποιείται στη Formula 1. Αν και η ισορροπία είναι διαφορετική λόγω των αναγκών των δύο εφαρμογών, και τα δύο λιπαντικά χρειάζονται προσεκτικά επιλεγμένο μείγμα μέσων διασποράς, τροποποιητών τριβής, απορρυπαντικών, προσθέτων κατά της φθοράς, αντιοξειδωτικών και προσθέτων κατά του σχηματισμού αφρού προκειμένου να διασφαλιστεί ότι εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους». Με νέα πρόσθετα,υγρά βάσης και προϊόντα ανεπτυγμένα στη Formula 1, όλα τα λιπαντικά Shell Helix ωφελούνται από την εμπειρία των εκτεταμένων και ακραίων ελέγχων που διεξήχθησαν σε διάστημα πολλών χρόνων σε συνεργασία με τη Ferrari, όντας στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού».

Είτε είστε λάτρης της ερασιτεχνικής οδήγησης σε πίστα είτε μετακινείστε μέσα στην πόλη, το λάδι κινητήρα Shell Helix αξιοποιεί τις γνώσεις της Shell από τη Formula 1 για να προσφέρει στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας τη βέλτιστη προστασία έναντι της φθοράς των εσωτερικών μερών του από την κρύα εκκίνηση ως τη λειτουργία σε υψηλές στροφές και σε συνθήκες υψηλού φορτίου.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών που προέρχονται από τη Formula 1 στην παραγωγή κινητήρων επιβατικών αυτοκινήτων, όπως για παράδειγμα οι επιφανειακές επικαλύψεις για τη μείωση της φθοράς και της τριβής, συνεπάγεται ότι ο τομέας των λιπαντικών πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται» υποστηρίζει ο Mark Wakem. «Πράγματι, συνεργαζόμαστε στενά με τη Ferrari πάνω σε αυτό. Η ανάπτυξη προηγμένων τροποποιητών τριβής και άλλων προσθέτων στο λιπαντικό Shell Helix Formula One θα επεκταθεί σύντομα στα λιπαντικά των κινητήρων επιβατικών αυτοκινήτων. Ανοίγοντας νέους τεχνολογικούς δρόμους για τη βελτίωση της ισχύος και της απόδοσης για τη Ferrari, θα αξιοποιήσουμε αυτές τις γνώσεις και εμπειρίες για την περαιτέρω βελτίωση του λιπαντικού Shell Helix προς όφελος των οδηγών».

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε: Βάσια Κλάψη, 2109476132