menu

Τι θέλετε να αναζητήσετε;

x

Τι θέλετε να αναζητήσετε;

Η τεχνολογία του Shell V-Power Diesel οδηγεί στην τρίτη νίκη στον αγώνα των 24 ωρών του Le Mans

Η τεχνολογία του Shell V-Power Diesel οδηγεί στην τρίτη νίκη στον αγώνα των 24 ωρών του Le Mans

Για τρίτη συνεχή χρονιά το αγωνιστικό καύσιμο Shell V-Power Diesel οδήγησε στη νίκη την ομάδα Audi Sport στον αγώνα των 24 ωρών του Le Mans. Η τελευταία αυτή νίκη αποδεικνύει την ισχύ και την απόδοση της τεχνολογίας Shell V-Power Diesel που διαθέτει το νικηφόρο καύσιμο.
Μετά τις ιστορικές νίκες του 2006 και του 2007, το Audi R10 TDI για μια ακόμη φορά είδε πρώτο την καρό σημαία του τερματισμού σε ένα συναρπαστικό αγώνα με ανάμεικτα συναισθήματα.

Η ισχύς, η αποτελεσματικότητα και η απόδοση του αγωνιστικού καυσίμου Shell V-Power Diesel βοήθησε τους οδηγούς της Audi, Tom Kristensen, Allan McNish και Rinaldo “Dindo” Capello, να ολοκληρώσουν τον ιστορικό γαλλικό αγώνα σε 381 γύρους.

Η Shell απέδειξε έμπρακτα την πάγια προσήλωσή της στην καινοτομία στον τομέα των καυσίμων και στην ανάπτυξη βιώσιμων καυσίμων με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προσθέτοντας καύσιμο τεχνολογίας BTL (Biomass to Liquids, μετατροπή βιομάζας σε υγρό καύσιμο) στο αγωνιστικό καύσιμο Shell V-Power Diesel που χρησιμοποιήθηκε στο φετινό αγώνα των 24 ωρών του Le Mans. Μια μικρή ποσότητα του νέου αυτού βιοκαυσίμου αναμίχθηκε μαζί με το δοκιμασμένο καύσιμο GTL (Gas to Liquids, μετατροπή φυσικού αερίου σε υγρό καύσιμο), το οποίο ήδη παράγεται σε εμπορική κλίμακα και χρησιμοποιείται στο αγωνιστικό καύσιμο Shell V-Power Diesel ήδη από το 2006.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, η εν λόγω τεχνολογία καυσίμου ντίζελ βοήθησε την ομάδα Audi Sport να ξεπεράσει σε απόδοση τους βενζινοκίνητους ανταγωνιστές της. Μέσα σε 24 ώρες, η ομάδα πραγματοποίησε μόνο 34 στάσεις στα πιτ.

Η Shell και η Audi Sport πρωτοπορούν στη σύγχρονη επανάσταση των καυσίμων ντίζελ αποδεικνύοντας ότι ο συνδυασμός του μηχανολογικού σχεδιασμού του κινητήρα Audi TDI και της τεχνολογίας καυσίμου Shell V-Power Diesel μπορεί να δώσει νέο ορισμό στην έννοια της επιτυχίας στην πίστα του Le Mans.

Το Shell V-Power Diesel είναι ένα καύσιμο ντίζελ κορυφαίων επιδόσεων που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει στους σύγχρονους ντιζελοκινητήρες να παρέχουν περισσότερη ισχύ για περισσότερο χρόνο και διατίθεται ήδη σε περισσότερα από 7.000 χιλιάδες πρατήρια στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα το καύσιμο Shell V-Power Diesel με πρόσθετο GTL διατίθεται σε περισσότερα από 240 πρατήρια. Η τεχνολογία στην οποία στηρίζεται το Shell V-Power Diesel χρησιμοποιήθηκε από τους επιστήμονες της Shell για την παραγωγή της αγωνιστικής εκδοχής του για χρήση στην πίστα του Le Mans.

Ο Richard Karlstetter, Υπεύθυνος Τεχνολογίας της παγκόσμιας οργάνωσης της Shell για το τμήμα αγωνιστικών καυσίμων δήλωσε: «Η Shell και η Audi Sport απέδειξαν για μια ακόμη φορά την υπεροχή της απόδοσης του καυσίμου Shell V-Power Diesel έναντι της βενζίνης. Οι τρεις διαδοχικές νίκες στο Le Mans αποτελούν ορόσημο, όχι μόνο για την Shell αλλά και για την τεχνολογία καυσίμων ντίζελ στο σύνολό της. Η τεχνική συνεργασία με την Audi Sport αποτελεί απόδειξη του γεγονότος αυτού, ενισχύοντας την άποψη ότι το αγωνιστικό καύσιμο Shell V-Power Diesel έχει την απαραίτητη ισχύ και απόδοση που απαιτείται για τη νίκη σε έναν επικό αγώνα αντοχής όπως αυτός του Le Mans.»

Ο Δρ. Wolfgang Ullrich, επικεφαλής της Audi Sport, σχολίασε σχετικά: «Σημαντικό μέρος της επιτυχίας του Audi R10 TDI στο Le Mans έγκειται στο να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε το κατάλληλο καύσιμο για να δώσουμε στο αυτοκίνητο περισσότερη ισχύ για περισσότερο χρόνο. Η σημασία του Shell V-Power Diesel είναι καθοριστική για μια επιτυχημένη παρουσία της Audi Sport στο Le Mans».

-Τέλος-


Σημειώσεις προς τους συντάκτες:
Η Royal Dutch Shell plc είναι εταιρεία συσταθείσα στην Αγγλία και την Ουαλία, εδρεύει στην Χάγη και είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου, του Άμστερνταμ και της Νέας Υόρκης. Οι εταιρείες της Shell δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 130 χώρες ασκώντας δραστηριότητες αναζήτησης κοιτασμάτων και παραγωγής πετρελαίου και αερίου, παραγωγής και εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και υγρών καυσίμων από φυσικό αέριο (GTL), παραγωγής, εμπορίας και διανομής προϊόντων πετρελαίου, χημικών προϊόντων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας. www.shell.com/aboutshell

Για περισσότερες πληροφορίες:
κα Βάσια Κλάψη, 2109476132
κα Ελένη Μαγγιώρου, 2109476413