Ιδιώτες

Εταιρικό προφίλ και Τομείς Δραστηριοτήτων

H Coral A.E. είναι η πρώην Shell Hellas A.E., εταιρεία που μετονομάστηκε τον Ιούλιο του 2010 μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Motor Oil Hellas. Η εταιρεία λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1926.

Το όραμα της Coral

Το όραμα της Coral

Το όραμα της Coral στην Ελλάδα είναι να αποτελεί την καλύτερη εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και να είναι η πρώτη επιλογή του πελάτη, με ανθρώπινο πρόσωπο και σεβασμό στο περιβάλλον. Η στρατηγική της είναι να αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες της προκειμένου να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και των πελατών και να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα. Η καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, αλλά και αυτή των συνεργατών της, χαρακτηρίζεται από την απαρέγκλιτη τήρηση των Γενικών Επιχειρησιακών Αρχών και του κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας,  που στοχεύουν μεταξύ άλλων στην εφαρμογή της αρχής της αειφόρου ανάπτυξης, στην ανάπτυξη ενός πλαισίου για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον, στη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία και στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός διαρκούς προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που θα αφουγκράζεται τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Η Coral πάντα πρωτοπόρος και ηγέτης στον


κλάδο των πετρελαιοειδών,είναι δίπλα στον σύγχρονο καταναλωτή


για να καλύψει αποτελεσματικά όλες του τις ανάγκες

Το όραμα της Coral

Βασικές δραστηριότητες

Με περίπου 780 πρατήρια που λειτουργούν σήμερα υπό το σήμα Shell, η εταιρεία έχει μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 22% και κατατάσσεται πρώτη στην Ελληνική αγορά.

Οι βασικές δραστηριότητες της εταιρείας είναι η διανομή και εμπορία μιας ευρείας γκάμας πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως βενζίνη, πετρέλαιο και λιπαντικά, μέσω του δικτύου των πρατηρίων της. Παράλληλα οι δραστηριότητές της καλύπτουν και τον εμπορικό τομέα, τα χημικά καθώς και την ναυτιλία.   

Επιπρόσθετα η Coral A.E. συμμετέχει κατά 100% στις «ΕΡΜΗΣ Α.Ε.Μ.Ε.Ε.» και «ΜΥΡΤΕΑ Α.Ε.» που εκμεταλλεύονται πρατήρια, καθώς και στην «Coral Products and Trading A.E.» εταιρεία εμπορίας ναυτιλιακού καυσίμου. Επίσης κατά ποσοστό 37,49% στην εταιρεία διαχείρισης εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών RAPI A.E. και κατά ποσοστό 49% στην εταιρεία εμπορίας αεροπορικών καυσίμων Shell & MOH Aviation Fuels A.E.

Η Coral δραστηριοποιείται από το 2017 στην αγορά λιανικής εμπορίας της Κύπρου μέσω της θυγατρικής της Coral Energy Products Cyprus Limited η οποία λειτουργεί 32 πρατήρια εκ των οποίων τα 29 με το εμπορικό σήμα Shell. Παρομοίως, η Coral δραστηριοποιείται από το 2018 στην αγορά της Σερβίας μέσω της θυγατρικής της Coral SRB d.o.o Beograd η οποία λειτουργεί 6 πρατήρια με το σήμα Shell. Επίσης τον Ιανουάριο του 2021 η Coral ξεκίνησε την δραστηριότητά της στην Κροατική αγορά, αποκτώντας το 75% της κροατικής Apios d.o.o. η οποία διαθέτει δίκτυο 26 πρατηρίων. Σταδιακά το δίκτυο της εταιρείας που μετονομάστηκε σε Coral CROATIA d.o.o. θα λειτουργεί υπό το εμπορικό σήμα της Shell. Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2021 η Coral Fuels DOOEL Skopje, θυγατρική της Coral A.E, ξεκίνησε τη λειτουργία των δύο πρώτων πρατηρίων καυσίμων στη Βόρειο Μακεδονία με το εμπορικό σήμα Shell.

Βασικές δραστηριότητες

Μέσα σε αυτή την πορεία της στην Ελλάδα τα τελευταία 95 χρόνια, η εταιρεία απέδειξε το ενδιαφέρον της για την ελληνική κοινωνία συνεισφέροντας στην οικονομία της χώρας, είτε μέσω των  επενδύσεων που συνεχώς πραγματοποιεί είτε μέσω των ευκαιριών απασχόλησης που τόσα χρόνια προσφέρει. Η μακρά παραμονή του προσωπικού ήταν και είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας μιας ισχυρής σχέσης μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων, που αποτέλεσε και τον κινητήριο μοχλό για την επιτυχή ανάπτυξή της.

Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 280 άτομα, χωρίς να υπολογίζουμε τους έμμεσα απασχολούμενους, συνεργάτες και προσωπικό συνεργατών.

Πρατήρια

Η Coral διατηρεί κάτω από το σήμα Shell περίπου 780 πρατήρια στην Ελλάδα, παρέχοντας υψηλό επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών.

Σε ένα πρατήριο Shell, ο πελάτης μπορεί να ανεφοδιάσει το αυτοκίνητό του με τα κορυφαίας τεχνολογίας καύσιμα της Shell (βενζίνη ή πετρέλαιο), να ελέγξει τα ελαστικά του, να πλύνει το αυτοκίνητο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να παραγγείλει και πετρέλαιο θέρμανσης για το σπίτι του.

Επιπλέον, στα καταστήματα "ευκολίας" που βρίσκονται στο χώρο του πρατηρίου, ο καταναλωτής μπορεί να βρει μεγάλη ποικιλία επώνυμων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, σνακ, ζεστά και κρύα φαγητά, αναψυκτικά, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και βιβλία και είδη οικιακής χρήσης.

Προτεραιότητα αποτελεί επίσης και η αυστηρή τήρηση των υψηλότερων προδιαγραφών υγείας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος αναφορικά με τη λειτουργία των πρατηρίων Shell. Ενδεικτική είναι η εφαρμογή μιας κοινοτικής οδηγίας, σχετική με την υποδομή του πρατηρίου για την ανάκτηση των ατμών της βενζίνης, ένα μέτρο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την προστασία του περιβάλλοντος.

Μάθετε περισσότερα

Βιομηχανικά Καύσιμα

Η Coral A.E., εξυπηρετεί πανελλαδικά ή και εκτός της Ελληνικής επικράτειας, ένα μεγάλο εύρος πελατών χονδρικής, προμηθεύοντας με τεχνολογικά προηγμένα καύσιμα τον ευρύτερο εμπορικό τομέα από τον κλάδο βιομηχανίας, γενικού εμπορίου, κατασκευών και μεταφορών μέχρι εμπόρους υγρών καυσίμων.

Η εταιρεία συνδυάζοντας την τεχνολογική υπεροχή της Shell με ένα από τα πλέον σύγχρονα και σύνθετα σε παγκόσμιο μέγεθος διυλιστήριο, αυτό της Μότορ Όιλ, μπορεί και προσφέρει από καύσιμα απλής ορυκτής τεχνολογίας έως καύσιμα με ειδικά πρόσθετα και ειδική σύνθεση που προσφέρουν λειτουργική υπεροχή, μακροζωία και οικονομία όπου χρησιμοποιούνται.

Μάθετε περισσότερα

Χημικά

Η δραστηριότητα του Τομέα Χημικών συνίσταται στην αποθήκευση και διανομή μιας ευρείας γκάμας προϊόντων που απευθύνονται σε χημικές βιομηχανίες. Η Coral Α.Ε. είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος / διανομέας της Shell Chemicals στην Ελλάδα. Τα προϊόντα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αναγκών και μεταφέρονται με ειδικά χημικά δεξαμενόπλοια από τα διυλιστήρια της Shell Chemicals στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Coral A.E., απ’ όπου διανέμονται στους πελάτες στην Ελλάδα και τις άλλες Βαλκανικές χώρες.

Μάθετε περισσότερα

Ναυτιλία

Η Coral A.E. είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής καυσίμων ναυτιλίας, που έχει ως στόχο να αποτελέσει τον στρατηγικό συνεργάτη του πελάτη, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα της επιχείρησής του.

Υπάρχει δυνατότητα εφοδιάσμού όλων των τύπων πλοίων από ποντοπόρα έως και μικρά αλιευτικά σκάφη, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία καυσίμων – από μαζούτ 30cst έως 380 cst και πετρέλαιο. Οι παραδόσεις μπορούν να γίνουν με πλωτά μέσα αλλά και με βυτιοφόρα σε όλη την Ελλάδα.

Μάθετε περισσότερα

Άσφαλτος

Ο τομέας ασφάλτου της Coral Α.Ε. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αλλά και σε αγορές γειτονικών χωρών, διαθέτοντας μία ευρεία γκάμα προϊόντων που είτε είναι αμιγώς συνδετικά υλικά συμβατικού τύπου, είτε τροποποιημένα με πολυμερή - ή άλλου τύπου - πρόσμικτα είτε συνθετικά προοριζόμενα για παραγωγή έγχρωμων ασφαλτομιγμάτων είτε, τέλος, μονωτικά υλικά ασφαλτικής βάσης προοριζόμενα για πληθώρα χρήσεων, ιδανικά δε, για εφαρμογές που αφορούν σφράγιση αρμών.

Μάθετε περισσότερα

Υγραέριο

Το υγροποιημένο αέριο πετρελαίου, περισσότερο γνωστό ως υγραέριο, αποτελεί ιδανική λύση για το σύγχρονο σπίτι, τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις προσφέροντας ενεργειακές λύσεις σε προσιτές τιμές. Με πάνω από 3.000 πελάτες σε όλη την Ελλάδα, με 3 εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα και πάνω από 100 εργαζομένους, η Coral Gas προσφέρει αξιόπιστα προϊόντα και άριστη εξυπηρέτηση.

Μάθετε περισσότερα
}