Ιδιώτες

Η Coral κερδίζει το βραβείο WINNER για την Κουλτούρα Υγείας και Ασφάλειας

Αθήνα, 3 Απριλίου 2019

 Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στο χώρο εκδηλώσεων Anais Club, η Τελετή Απονομής των Health & Safety Awards 2019. Για μια ακόμα χρονιά, η αγορά επικρότησε «ηχηρά» τις καλύτερες πρακτικές για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής, παρευρέθηκαν 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision-makers της αγοράς.

 Η Coral βραβεύτηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, φέτος με το βραβείο WINNER στην κατηγορία «πετρελαιοειδή», για το πρόγραμμα «H Κουλτούρα Υγείας & Ασφάλειας είναι στο DNA μας».

 Αποτελεί κουλτούρα στην Coral AE, καθημερινά ορατή, η δέσμευση της Διοίκησης, των εργαζόμενων και όλων των συνεργατών και εργολάβων της, στα  θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, Ποιότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΥΑΠΠΠ), και αυτό αποτυπώνεται και πρακτικά μέσω στόχων που τίθενται σε ετήσια πλάνα ενεργειών και απόδοσης. Κάθε εργαζόμενος της εταιρίας, από τη Διοίκηση, τους Προϊστάμενους μέχρι το προσωπικό της πρώτης γραμμής, είναι δεσμευμένος για ένα σύνολο ενεργειών σε θέματα Ασφάλειας που αφορούν στην άμεση εργασία του, το εργασιακό του περιβάλλον αλλά και πέρα από αυτό, την επέκταση της κουλτούρας στους συνεργάτες και προμηθευτές. Τα κατά τόπους πλάνα ασφάλειας και οι μετρήσεις απόδοσης, διαφοροποιούνται ανάλογα με τη δραστηριότητα πχ στις εγκαταστάσεις, τα γραφεία, τις οδικές μεταφορές, τα πρατήρια κλπ. Το πλάνο Ασφάλειας της κάθε δραστηριότητας καταρτίζεται και συμφωνείται ετησίως για τη νέα χρονιά από τα τμήματα σε συνεργασία με τους ειδικούς συμβούλους ΥΑΠΠΠ.

H απόδοση στις ενέργειες αυτές αποτελεί μέρος της προσωπικής αξιολόγησης των εργαζόμενων, και οι στόχοι των επιμέρους πλάνων των δραστηριοτήτων, συγκλίνουν σε ένα κεντρικό αποτέλεσμα, το «Πλάνο Ασφάλειας της Εταιρείας», το οποίο παρακολουθείται από τη Διοίκηση της εταιρίας.

Ως επιπρόσθετη δέσμευση της εταιρίας στα θέματα Ασφάλειας η Coral AE, έχει ορίσει τα θέματα αυτά να συμμετέχουν και στον υπολογισμό του Εταιρικού Δείκτη Απόδοσης ο οποίος ορίζεται ετησίως.

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω δράσεων έχει επιτευχθεί η άρρηκτη σύνδεση κάθε εργαζόμενου, αλλά και των εργολάβων και συνεργατών με την συνεχώς βελτιούμενη επιτυχία σε θέματα Υγείας, Ασφάλειας, Ποιότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος. Υπάρχει διαφάνεια σε όλες τις δράσεις και διευκολύνεται ο προσδιορισμός των διορθωτικών ενεργειών για τους δείκτες που χρίζουν βελτίωσης.

 

Για την εταιρεία Coral AE, η προσήλωση στην Υγεία και Ασφάλεια στο χώρο εργασίας και η συστράτευση όλων των μέσων για την επίτευξη του «Goal Zero - Μηδέν Ατυχήματα, Καμία επιβάρυνση στο Περιβάλλον», αποτελεί πρωταρχικό στόχο. Η δέσμευσή μας είναι ότι δεν λειτουργούμε ποτέ και για κανέναν λόγο χωρίς ασφάλεια.

 Ο κος. Θεοδόσης Αναγνωστόπουλος, Διευθυντής Ασφάλειας της εταιρείας παραλαμβάνει το βραβείο